Első napok

2010.01.16. 20:42 - csgeza

Minden kezdet nehéz. Az életed kezdete sem volt egyszerű senkinek. Persze mindenki örül, hogy megszülettél, gratulál, boldog, egészséges életet kíván, és persze mivel anyád épp veled volt elfoglalva, illetve a műtét fájdalmai és a te ellátásod minden erejét lekötötte, természetesen nekem mondta el, írta meg mindenki. Eddig rendben is volt minden, aztán kezdőúdtek a problémák. Anyád a kórházi körülmények és a sikertelen szoptatás miatt kikészült, a dokik és az ápolók adtak neki hormonkészítményt, ami után teje lett egy ideig, viszont a fizikai és lelki állapota erősen hullámzó lett, és amint elmúlt a hormonkezelés hatása, a teje is elment. Rengeteget bőgtél, ordítottál, mi hallgattuk, próbáltunk etetni, hol sikeresen, hol kevésbé, hol teljesen sikertelenül, hossszú éjszakák és átvirrasztott nappalok (vagy fordítva :) ) után már ott jártunk, hogy nincs mit tenni, tápszerezni kell, de aztán kisegítettek: egy anyatejes tanácsadó segítségével lett anyádnak teje, neked kajád, meg jó szopó szájtartásod :) és úgy tűnik, nagyjából rendbe jött minden. Most se egyszerű, úgy kell összelopkodnunk pár óra nyugalmat, de egyre jobban alakul minden.

Közben a család is szolgált némi meglepetéssel: a Hegedűs nagyszüleid, valamilyen furcsa gondolattól vezérelve úgy gondolták, h nekik hazaérkezésed napján meg kell látogatniuk téged. Ezzel normál esetben sem lenne minden rendben, az első hetekben nem szokták látogatni az újszülötteket, de most ráadásul influenza és H1N1 járványok is vannak, ami elég veszélyes a kismamákra, újszülöttekre, a fiatalokra és a betegekre. Ráadásul nagyapád vmit a fejébe vett, és nem hajlandó beoltatni magát. Mikor kijelentettem, illetve leszögeztük, hogy egy hétig látogatás nyet, akkor még ők voltak megsértődve. Azeszemmegáll. Na, mindegy. Egy hét után volt itt először a Hegedűs nagyanyád és Judit nagynénéd, illetve a Csizmadia nagyanyád, mindenki el van olvadva tőled, és ez így van jól. Anyád is imád, bár erősen ki van merülve, de boldog, sugárzik a tekintete, ha rád néz.

Voltak zűrök az utolsó 2-3 napban, nem kevés.Mint kiderült, anyád (tudtán kívül, részben saját készítésű, részben a Hegedűs nagyanyád által készített) olyan kajákat evett, amitől a teje neked hasfájást okozott. (nekünk meg te fejfájást, mind elsődleges, mind átvitt értdelemben, a napi több órányi szűnni nem akaró ordításod miatt)

A bejegyzés trackback címe:

https://kisfules.blog.hu/api/trackback/id/tr961677830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása